Dinsdag is in Heist-op-den-Berg de enquête over het parkeerbeleid in de gemeente van start gegaan. De parkeersituaties in het centrum zijn sinds januari van dit jaar veranderd. Het leidde op een aantal plaatsen tot ongenoegen.






 
Nieuw parkeerbeleid sinds 1 januari 2011
Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg werkt aan een evaluatie van het nieuwe parkeerbeleid, dat begin 2011 in voege ging.
Sinds januari van dit jaar is de bestaande blauwe zone van 30 minuten in de Bergstraat immers uitgebreid met een blauwe zone van 2 uur in de regio tussen de Boudewijnlaan en de Eugeen Woutersstraat. Er werden bijkomende comfortabele randparkings gebouwd en al de randparkings kregen een nieuwe signalisatie.
Diverse informatiecampagnes werden opgezet en via een handhavingsbeleid wordt het naleven van het parkeerbeleid gecontroleerd.
De doelstelling van het nieuwe parkeerbeleid was om door een betere ordening tussen lang- en kortparkeerders, de bestaande parkeerplaatsen optimaal te kunnen gebruiken. Belangrijk is dat iedereen nog steeds gratis kan parkeren in Heist-op-den-Berg. Bewoners kregen een oplossing aangeboden door een gratis bewonerskaart.
 
Zoals aangekondigd bij de invoering van het nieuwe parkeerbeleid en omdat het gemeentebestuur het belangrijk vindt om te optimaliseren, wordt nu een grondige enquête rond het parkeren in Heist uitgevoerd. De resultaten van de enquête worden samengelegd met de bevindingen van bepaalde belangengroepen - zoals het Bergstraatcomité, werknemers, handhavers, parkeerexperten, … - en tellingen ter plekke om zo eventuele verbetervoorstellen uit te werken.
 
Verloop van de enquête
 
  • Van 25 oktober tot 4 november liggen enquêteformulieren ter beschikking aan de balies van Cultuurcentrum Zwaneberg, de bib en het gemeentehuis. De ingevulde formulieren kunnen op die plaatsen in de daarvoor voorziene bus gedeponeerd worden.
  • Van 24 oktober tot 5 november worden enquêtes afgenomen in de straten van het centrum. Zowel bewoners, bezoekers als werknemers zullen aangesproken worden.
  • De handelaars in de regio van de blauwe zone worden bevraagd
  • De enquête kan ook online ingevuld worden, er is een link naar de enquête voorzien op de gemeentelijke website onder de rubriek Veiligheid en Verkeer, Mobiliteit, Parkeren in het centrum.
 
 
Info
Han De Bock, tel. 015 23 74 00, mail bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be